Stijladvies

7 juni 2018

Dit is niets voor dames met een holle rug en grote borsten. Je maakt je visueel veel dikker dan je bent? Een kledingstuk moet getaileerd zijn onder je borsten om het verschil tussen je borsten en je buik aan te duiden . Anders oogt je lichaam doorlopend. Je bent dan een ei op twee pootjes

17 mei 2018
Advies gaIa jurk
deze jurk zie je een element welk de meeste mannen als zeer aantrekkelijk vinden. Onbewust zelfs als kerels zich niet meer willen voortplanten associeren ze slanke ontblote taille en geen buik met vruchtbaarheid ( voortplantingskans) en de rits zien ze als middel om de jurk in een keer van je lijf af te scheuren. Deze jurk onderstreept dus alles en qua kleur is hij ook de rode lap voor een stier . Gesloten decolleté maakt borsten trouwens groter ogen. Dus de jurk is niet zo simpel als je op het eerste gezicht zou denken #stijladvies#kledingadvies #galajurk #feestjurk

galajurk

 

 

 

 

 

 

 

 

Sieraden en accessoires, welke maken een statement dat je elegant bent?

Accessoires. Zelf vind ik vreselijk…die neppe parels )) Ik heb in mijn huis 0 bijouterie. Geen oorbellen van staal. Dit omdat ik overgevoelig ben en kan alleen en uitsluitend maar goud dragen. Maar ook omdat ik een bepaalde stijl heb. Deze stijl heet: beter iets minder van die kostbare sieraden, dan veel van de waardeloze.
Mijn moeder leerde me wat stijl is. Soms is het erg sjiek maar ‘een klein kostbaar dingetje bij je te hebben welk alleen voor de kenner zichtbaar is, dan grote sierlijke papegaaien dingen die van jou een exotische bezienswaardigheid maken. (Vraag je lief om je met de kerst een klein collier van Chopard te schenken).
Smaken verschillen. Toch telkens als ik een gezette dame zie met net zo groteske parelsnoer van glaskralen om haar nek of pols, dan denk ik : wat goedkoop! Juist dan moeten kralen wat smaller zijn en een enkele parel oogt in dit geval veel beter, al dan niet omringd door diamanten.
Smaken verschillen. Ik vind bij dames gouden oorbellen mooi die versierd zijn met saffieren en diamanten. Of de klassieke combinatie smaragden en diamanten. Gewoon al een paar diamanten knopjes maken elke outfit af. Net zo excentriek als je met je zijden gewaden van Emilio Pucci mag zijn, net zo excentriek zijn de sieraden van Cartier erbij. Net zo sjiek als de kleding van Escada is, net zo sjiek zijn de sieraden van Chopard.
Stalen sieraden ogen goed op jonge meisjes. En zelfs dan zou ik voor kleine diamantjes gaan in gouden zettingen. LESS IS MORE. En als je toch iets groots wil dragen, kies dan een grote diamant.

xxx

In het dierenrijk erkennen dieren elkaar aan de dominantie. We mensen erkennen elkaar aan de kleding, kleding maakt de man of de vrouw.
Waarom buigen ze voor jou in bepaalde restaurants als ze de code herkennen. Waarom knopen ze bot en afstandelijk een gesprek met jou aan, als ze de ” code” nergens aan kunnen zien. Je kunt gewoon een nummer zijn of een persoonlijkheid. De keuze is aan jou. Uiteraard is er meer dan kleding alleen, je woordenkeus, je gebaren, de manier waarop je loopt (je status als je reeds bekend bent
Je kunt eigenwijs zijn en al deze feiten negeren en vrij door het leven gaan als een stukje massa. Niemand merkt je op en je zult nooit opvallen, ook niet als je verdwijnt. Velen kiezen hiervoor en dat is hun goed recht. Prima. Stel je voor dat jij toch een extraverte, vol aandacht en plezier leven wilt hebben dan kun je deze wetensvaardigheden ten gunste van je ie eigen ontwikkeling aanwenden.
Welk imago werkt het beste voor jou? Dat van en lellebel of bimbo of van een stijlvolle elegante en al dan niet zakelijke vrouw? Hetzelfde geldt voor een man. Wil je als een slordevos worden gezien? Een simpele ziel? Een payats? Neem je jezelf niet al te serieus? Denk je dan dan anderen je wel serieus zullen nemen?
Stof tot nadenken. Uiteraard in sommige beroepen is het niet anders. Artiesten moeten het publiek vermaken. Maar in een zakelijk leven kun je wel degelijk keuzes maken. Het interesseert me niet hoe mensen denken hoor ik vaak. Een mooie instelling voor iemand die in een markt leeft waar de vraag veel hoger is dan het aanbod. Maar zelfs dan. Mensen plaatsen andere in hokjes om te kunnen oordelen en overleven.
We doen dit allemaal. Dit versimpelt ons leven. We mensen hebben een relatief kort leven. Dus elke 3 seconden tellen zwaar mee in je leven. Wie ben je? Wie wil je zijn?

Tolk Russisch, kunstenares, schrijfster, marketing specialist

Spring naar toolbar